OBAI CONCRETE / A MÁRKA

Az OBAI márka a szabad kísérletezés és az anyag iránti szeretet jegyében jött létre.
Rajongásunk a beton és kerámia iránt minden design tárgyunkban tetten érhető, miközben előszeretettel társítunk merőben eltérő karakterű anyagokat darabjainkhoz. Egyedi és kis szériás divat- és lakáskiegészítőink egyszerűségükkel csempésznek különleges hangulatot a hétköznapokba.
Az OBAI alternatívát kínál a tömeggyártott termékek és a műalkotások között. Célja, hogy művészeti élményt csempésszen az emberek hétköznapjaiba, legyen szó egy ékszer viseléséről vagy egy otthon szerves részét képező lakás-kiegészítőről. Magas esztétikai élményt kínál elérhető árszínvonalon az egyediségre és designra nyitott vásárlóknak. 

Fehér plexiből készült lámpa, geometrikus formavilággal. Első oldali nézet, bekapcsolt LED világítással, sötét háttérrel.

DESIGN / BETON / STÚDIÓ

Az OBAI márka és a hozzá kapcsolódó design stúdió 2018 elején jött létre, amikor Erdélyi Blankával az INDRA concrete alapítójával, úgy határoztunk, hogy épp ideje egy beton design profillal kialakított stúdió és műhely létrehozásának. Ekkor tettük félre mindketten a kerámia tervezést egy időre, és koncentráltunk kizárólag a beton alapanyagú projektekre. Azóta bebizonyosodott, hogy a közös műhelyhasználatnak, a praktikumon kívül alkotói előnye is van, hiszen bár az Indra és az OBAI design tárgyak merőben különböznek egymástól, munkánk során inspiráljuk és erősítjük egymást. Stúdiónknak a Varázs Garázs kreatív alkotói platform ad helyet.

A teljességében magyar design márka alapítója Mázsi Boglárka, aki már alapszakos, kerámia tanulmányait is beton tárggyal zárta. Az akkor elkészült L33 fantázianevű, beton, illetve plexi alapanyagú hangulatvilágítást rögtön a nemzetközi A’Design Award  díjjal jutalmazták. Erasmus hallgatóként a spanyol ESDIR: Escuela Superior de Diseño de La Rioja terméktervező szakán tett kitekintést a kerámia világából. Ezt követően mesterszakos tanulmányait a Moholy-Nagy László Művészeti Egyetem formatervező szakán folytatta, közben elnyerte az Indonéz Köztársaság Darmasiswa ösztöndíját, így egy éven át tanulmányait Indonéziában végezte. Egy időre elszakadt a beton és kerámia világától és tanulmányait a konceptuális tervezés és a design thinking határozta meg. 2017-ben a Grape Solution Zrt. HealthBot porektjében vett részt designer-ként, amivel megnyerték az InnoMax Innovation Award első helyét. Az OBAI márkát 2018-ban alapította a szabad kísérletezés és anyag iránti szeretet jegyében. Tárgyai alternatívát kínálnak a tömeggyártott termékek és a műalkotások között; „Emlék töredékek” vállapját 2020-ban a GIOIELLI IN FERMENTO 2020 olasz ékszertervezői pályázat 60 nemzetközi kiállítói darabja közé válogatták, majd második díjat kapott.

DESIGN WORKSHOP / ESEMÉNYEK

A 11. kerület szívében működő design beton stúdiónk nem csak a piszkos munkának ad helyet. Rendszeresen rendezünk kiállításokat, műhely látogatásokat, design vásárokat, és részt vettünk már a Budapest Design Hét hivatalos programjában is.
2019. decemberétől Erdélyi Blankával közösen visszük betonkép készítő workshopjainkat, ahol az absztrakt képkészítési eljárásokba és kreatív betonöntési technikákba vezetjük be résztvevőinket. Aktuális programjainkat, és a beton workshopok időpontjait nyomon követhetitek híreink közt és Facebook oldalunkon is.