L33 LÁMPA / INSPIRÁCIÓ

A lámpa inspirációja az emberi érzékeléssel és az épített környezetben megjelenő fényhatásokkal való kísérletezés volt.  A minket körülvevő építészeti alkotásokat csupán adott perspektívákból vizsgálhatjuk, akárcsak a természetesen beáramló, vagy mesterséges fényhatásokat. Ennek következtében a struktúrák megértése, vizsgálata és átlátása egy folyamatosan fennálló igényként léphet fel bennünk. Az L33 lámpa ezt boncolgatja egy funkcionális tárgy formájában.

Struktúrákkal, arányokkal és a formával való kísérletezés eredményeképpen született meg az L33 lámpa, vagyis inkább hangulatvilágítás. Funkcionális és fordított aránybeli megjelenése egy újfajta megfigyelési módra ösztönzi használóját. Eközben formai ihletése a hatvanas évek japán építészetében gyökerezik. A lámpa megjelenése minden irányból egy másfajta strukturális szerkezetet mutat, miközben a fényforrás rejtve marad.

INTERAKCIÓ / HANGULATVILÁGÍTÁS

Az L33 egy egyszerű vonalvezetésű hangulatvilágítás. Tervezésénél fontos szempont volt a fényforrás elrejtése, ezáltal lágyan védi felhasználója szemét. A tárgy felépítésének köszönhetően, minden oldalán más és más fényhatást mutat. Ezáltal a különböző módokon való elhelyezéssel időről időre megújíthatjuk a körülötte lévő tér fényhangulatát.

A’ DESIGN AWARD / DESIGN DÍJ

Az L33 lámpa 2016-ban A’Design Award díjazást nyert. A nemzetközi elismerést, világítástechnika kategóriában érdemelte ki.

BETON / PLEXI / MŰKŐ

A végső lámpa teste beton, plexi és műkő verzióban is megszületett. A három különböző alapanyagból elkészült prototípus szerkezetében és felépítésében megegyezik, kivitelezési azonban módjuk merőben eltérő.