LENS / MAGYAR DESIGN ÉKSZER NYÁRRA

Nyaranta színekben tündököl még a magyar design ékszer is, különösen, ha betonról van szó! Bár télen is nagyon szorgalmazzuk a színes kiegészítők viselését, nyáron mindenki szívesebben hord színes design ékszereket, mint a téli időszakban. Különösen mivel az emberek többsége hajlamos ilyenkor kizárólag feketében járni. Amikor azonban eljön a tavasz, kivirágoznak a ruhatárak és előkerülnek a színek. Éppen ezért ilyenkor mi is nyitunk, és a szürke betont kicsit háttérbe szorítjuk, és arra koncentrálunk, hogy minél színesebb, karakteresebb magyar design ékszer kollekciókat készítsünk nektek. Beton ékszereinken előszeretettel használunk, visszafogott mintákat, hogy a nyakláncokat minél könnyebb legyen a ruhatáratokba illeszteni.

Fehér beton alapon rózsaszínre festett, lencse formájú betonnyaklánc, fehér inget viselő modellen.

KÖNNYŰ DESIGN ÉKSZER BETONBÓL

A LENS design ékszer kollekció készítésekor különös figyelmet fordítunk a súly kérdésére. Hiszen amikor egy egyedi beton ékszerről beszélünk, az első gondolat ami mindenkiben felmerül, az, hogy vajon mennyire lehet súlyos az adott darab. Ezért a LENS design ékszer kollekció nyári darabjait is könnyített betonból készítjük el. A nyári darabok, hogy felületük a bőrnek kellemesebb legyen néhány grammal nehezebbek lehetnek ugyan a télieknél, de ez a különbség igazán elhanyagolható. Mi több, a puhább tapintás érdekében a nyakláncok hátsó felét egy lágy tapintású, könnyen tisztítható textil réteggel zárjuk le. Ezért egy LENS design ékszer viselése a könnyítésnek köszönhetően egész nap is kellemes, nem okoz problémát tulajdonosának.

rózsaszín - padlizsán lila beton design ékszer díszdobozban

BETON DESIGN ÉKSZER A BŐRÖN

Egy beton design ékszer viselése a csupasz bőrön nem szokott problémát okozni senkinek. Mégis, ha valakinek különösen érzékeny a bőre, és a melegben izzadásra hajlamosabb, akkor azt javasoljuk, hogy a beton design ékszert ne közvetlenül a bőrén, hanem inkább kevésbé kivágott felsőn viselje. Ha azonban betonkiegészítőinket mindenképpen érzékeny bőrödön szeretnéd hordani, netán fémérzékeny vagy, megrendeléskor jelezd nekünk, és mi egyedi igényeidnek megfelelően fogjuk elkészíteni az adott beton design ékszert.

MAGYAR DESIGN ÉKSZER MÉRETEK

A LENS magyar design ékszerek standard átmérője: 6,5 cm, ami egy kellemes méret mindenki számára. Lásd fent a modellen a fehér alapon rózsaszín betonmedál. Az extrémebb darabok kedvelőinek ugyanakkor rendelésre készítünk ennél jóval nagyobb, 8 cm átmérőjű magyar design ékszereket is. A lenti képen látható modellen a méretkülönbség ugyanazzal a blúzzal, a fehér alapon kék medál esetében jól látható.

Levendula lila beton design ékszer - nyaklánc díszdobozon

LENS / EGYEDI MAGYAR DESIGN ÉKSZER / SZÍNEK

Minden magyar design ékszer amit készítünk egyedi, akár csak viselője. Éppen ezért a nyári kollekcióban az egyedi minta mellett különös hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az egyes darabok beton alapanyagának színét is az évszaknak megfelelően alakítsuk. Ezért a LENS magyar design ékszerek alapanyagául szolgáló, hagyományosan szürke beton helyett is színes beton alapokat készítünk. Ezekben az esetekben fehér betont használunk, amelyet könnyebb pigmentekkel, oxidokkal színezni mint a hagyományos betont. A színezett betonból készülő LENS magyar design ékszer alapok jellemzően pasztelles, visszafogott színárnyalatok, amelyet élénk, festett mintázattal egészítünk ki, az évszaknak megfelelően. Webshopunkban megtaláljátok az éppen elérhető színes kiviteleket is!

beton design ékszer - fehér beton királykék geometrikus mintával

LENS / EGYEDI MAGYAR DESIGN ÉKSZER / MINTÁK

A LENS magyar design ékszereken megjelenő minták egyszerűek, jellemzően geometrikusak, akár csak a téli LENS ékszer kollekcióban. A nyári ékszerek esetében azonban ezek a minták bátrabbak, lendületesebbek és határozottabbak. Emellett pedig a betonban természetesen megjelenő légbuborékokra is tudatosan rájátszunk, kiemeljük őket, és tervezetten a design ékszerekhez alakítjuk őket. Mi több újabb darabjainkon igyekszünk jobban kiemelni az anyagszerűséget, és a mintákat is erőteljesebben absztraháljuk. Emellett pedig, mindig gondolunk azokra akik kevésbé szeretik a kifejezetten karakteres mintákat egy design ékszeren, ezért mindig készítünk visszafogottabb darabokat is.

Textúrált, lyukacsos felületű design ékszer betonból, fehér mintával.

MAGYAR DESIGN ÉKSZER AZ EGYEDISÉG JEGYÉBEN

Magyar design ékszer választásával nem csupán a hazai tervezőket és design életet támogatod. Egy ékszer, amely az egyediség jegyében készült, kiemeli viselőjét és az ő egyediségét. Mi több, mivel hazánkban az utcai design ékszer viselet szokása napjainkban kevéssé erős és elterjedt Nyugat Európai szomszédainkhoz képest, ezért egy magyar design ékszert viselő személy, különösen kitűnik környezetéből. Így-hát ne lepődjünk meg, ha kíváncsi és elismerő pillantások kísérnek majd minket, miközben kedvenc design ékszerünket viseljük – legyen az bárhonnan is, tőlünk, vagy más magyar márkától – .
Persze egy ilyen darabot választani nem könnyű; érdemes tisztában lennünk azzal, mi is az amit képviselünk, milyen elemekből áll ruhatárunk, milyen formák állnak jól, s legfőképp mik a színeink. Előfordulhat például, hogy a LENS magyar design ékszerek kerekded formavilága nem kedvező ruhadarabjaidhoz, vagy arcformádhoz. Ez esetben érdemes az OLINE vagy a házak gyökerekkel kollekciónkból választanod. Persze az is megtörténhet, hogy a nagyméretű, extravagáns ékszerek helyett egy diszkrétebbet választanál. Ha ennek megfelelő nem akad kollekciónkban, keress fel minket és mi elkészítjük számodra az álom darabot!

beton design ékszer - nyaklánc szürke alapon menta színű mintával

SZEMÉLYESEN VÁLASZTOTT DESIGN ÉKSZEREK

Ahogy egy korábbi bejegyzésben már említettük, design ékszert választani nem is olyan könnyű feladat. Éppen ezért, amellett, hogy websopunkban is megtalálod a tökéletes darabot, érdemes lehet személyesen választanod. Amennyiben időd engedi, javasoljuk, hogy látogass el a Budapest belvárosában található lehengerlő Ligne Roset Budapest üzletébe, ahol számos egyedi design ékszerünk közül választhatsz, s rögtön fel is próbálhatod őket. Így azonnal látod mi is számodra az ideális forma és szín. Amennyiben a próba során az általad választott design ékszer nyaklánc hossza nem lenne megfelelő, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi elkészítjük neked a számodra megfelelő méretben! Ha pedig ajándékba választanál magyar design ékszert, ne aggódj, a megajándékozott számára is elkészítjük az ideális méretet!

beton design nyaklánc rózsaszín betonból egyszerű ezüst mintával

EGYEDI MAGYAR DESIGN ÉKSZEREK ÉS BETON A DIVAT VILÁGÁBAN

Az egyedi magyar design ékszerek világában egyre elterjedtebb a beton mint alapanyag és nincs ez másként a divat terén sem. Bár gyakran gondoljuk, hogy a beton csupán az elmúlt pár évben hódította meg a divatipart, valójában már több mint egy évtizede jelen van a nemzetközi porondon, csak úgy mint a magyar design darabok közt is. Bár az elsők közt szereplő meghökkentő példája ennek nem magyar design ékszer, hanem táska és ruha kollekció. Az IVANKA tervezésében és gyártásban már 2012-ben körbejárta a világsajtót a “Concrete Genesis” nevet kapott kollekciójuk, amely már akkor hatalmas sikert aratott. Ma már, több mint egy évtizeddel később, szinte természetes, hogy ruha és kiegészítő kelléktárunk szerves részét képezi egy-egy beton kiegészítő.