BETONÉKSZER A DESIGN VILÁGÁBÓL

A LENS betonékszer kollekciót úgy alkottuk meg, hogy nagy méretük mellett formaviláguk diszkrét maradjon. Kidomborodó, lencse formájuk egyszerűen, finoman lép ki a térbe, ezzel is magára vonva a figyelmet. Egy LENS betonékszer igazi „Statement” darab, azonnal jelzi viselőjük határozott, de mégis diszkrét divat iránti érzékét. Méretükből adódóan tudatosságot sugallnak, mintájuk pedig nem teszi őket hivalkodóvá. A betonékszer kollekció elemeinek szürke alapanyaga kiemeli a rájuk kerülő egyszerű, geometrikus vonalakat és ábrákat. Ennek következtében szinte minden ruhadarabhoz jól társíthatók. A téli kollekcióinkban az arany, ezüst, fekete színű betonékszerek dominálnak míg nyáron a pasztell színeké a világ!

Design betonékszer - nyaklánc - fekete szürke arany kivitel

BETONÉKSZER KÖNNYŰ BETONBÓL

Kevesen tudják, hogy a beton, amelyeket a betonékszer kollekció készítése során használunk, valójában nagyon könnyű! Mivel senkire nem szeretnénk a divat jegyében mázsás súlyokat aggatni, minden betonékszer tervezésénél különös figyelmet fordítunk arra, hogy speciális, könnyű beton alapanyagot használjunk. Ezt első sorban úgy érjük el, hogy a divat kiegészítőkhöz használt keverékeinkből eleve kihagyjuk a nagyobb fajsúlyú és szemcseméretű alkotóelemeket. A LENS betonékszer kollekció esetében pedig még egy speciális, habkönnyű kőzetet is adunk a mixhez, ami csökkenti a beton súlyát. Persze ez nem azt jelenti, hogy a betonékszer olyan könnyű lesz, mint egy tollpihe, de így, határozottan kényelmesebb viselni.

Design betonékszer - szürke beton fekete minimalista mintával

rabodat BETONÉKSZER TRENDEK

A betonékszer már jó ideje komoly szerepet tölt be a lakberendezés a divatékszerek világában egyaránt. Ám míg előbbi kategóriában erős versenytársára akadt a kerámiában, addig a divat terén a beton könnyedén át tudta venni a vezető szerepet. Különösen igaz ez az erősen architekturális formavilággal megalkotott betonékszerekre, amelyek jól társíthatók az egyszerű szabásvonalú és mintázat nélkül kialakított ruhadarabokhoz. Éppen ebben rejlik a LENS nyakláncok nagy sikere is.

A visszafogott forma és színvilág éppen csak tartózkodó, mindeközben pedig kiemeli az egyéniség egyediségét. Ráadásul a LENS betonékszer darabok télen is kiválóan beültethetők téli ruhatárunka is. Erős anyaguknak és homogén felületüknek köszönhetően bátran viselhetőek sálakkal, kabáttal vagy laza kötésű pulóverekkel. Hiszen a textíliák nem fognak beleakadni a nyakláncokba.
Azonnal kell egy? Válaszd ki álom darabodat websopunkból! 

Design betonékszer - szürke alapon ezüst-fekete minimalista mintával a LENS kollekcióból

LENS ÉKSZERek PÁROSÍTÁSA RUHADARABJAINKKAL

Ahogy említettük, a LENS betonékszer kollekció télen különösen jól párosítható a vastag textíliákban gazdag ruhatárral. A hideg időszakban viselt vastagabb, kötött pulóverekre ilyenkor a vékony, törékeny nyakláncokat kevésbé tudjuk felvenni, a brossok megtartására a laza kötés pedig nem kifejezetten alkalmas. Ezzel szemben a LENS betonékszerek és nyakláncok nagy méretük, és homogén felületük miatt éppen ezekhez a ruhadarabokhoz passzolnak igazán! Egy garbón, vagy magas nyakú, laza pulóveren a LENS betonékszerek valósággal sziporkáznak! A beton sima felülete és ridegsége szépen kiemeli a kötés puhaságát, részletgazdag finomságát, ami még izgalmasabbá teszi az összhatást. A vizuális élményen túl pedig a LENS nyakláncok viselése rendkívül kényelmes lesz, hiszen sima felületük nem fog beleakadni a kötött darabokba.

Design betonékszer - lila beton ezüst mintával

BETONÉKSZER SZÍNVÁLASZTÁS

A LENS téli betonékszer kollekcióban jellemzően visszafogottabb színeket használunk. Ám közben igyekszünk az aktuális színtrendeket is figyelembe venni. Ugyanakkor télen mindenki hajlamosabb sötétebben öltözni és a monokróm összeállítások felé húzni. Azoknak, akik inkább ezt a világot képviselik, javasoljuk, hogy a betonékszer színválasztásánál, legyenek egy leheletnyit bátrabbak, és részesítsék előnyben azokat a darabokat, amelyek legalább egy kevés arany, vagy ezüst részletet tartalmaznak. Az ilyen apró, fényes felületek különösen izgalmas megjelenést biztosítanak a betonékszereknek.
Azoknak pedig, akik a téli időszakban is szívesen öltözködnek színesen, javasoljuk, hogy bátran viseljenek LENS betonékszereket a nyári kollekcióból. Hiszen ezek a darabok mind anyagukban, mind mintázatukban jóval színesebben a téli verzióknál.

Design betonékszer - szürke alapon  ezüst mintával - LENS kollekció

BETONÉKSZER VÁLASZTÁSA SZEMÉLYESEN

Egy  betonékszer választása nem egyszerű, de nem is kiemelkedően bonyolult feladat. Mindenesetre, nem rossz, ha előtte személyesen már legalább egyszer találkoztunk a kiszemelt darabbal, vagy annak egy hasonló verziójával. Ilyenkor be tudjuk azonosítani, hogy a betonékszer mérete, súlya, formája megfelel-e számunkra, passzol-e arcformánkhoz és alkatunkhoz. Ezt kollekcióink esetében a legegyszerűbben úgy tehetitek meg, ha ellátogattok a Ligne Roset Budapest bemutatótermébe, ahol a különböző betonékszer kollekcióink darabjait fel tudjátok próbálni. Ha megvan a kiszemelt darab, de mondjuk a nyaklánc hossza még nem az igazi, semmi probléma. Ha felveszed velünk közvetlenül a kapcsolatot, egy-két napon belül elkészítjük neked a kért méretet pontosan rád igazítva!
Ha pedig a színválasztás okozna némi fejtörést, akkor sincs veszve semmi! Ebben az esetben is felveheted velünk a kapcsolatot, mi pedig elkészítjük azt az egyedi betonékszert ami hozzád a legjobban passzol!

Design betonékszer - nyaklánc - szürke alapon arany mintával

BETONÉKSZER AJÁNDÉKBA

Manapság egyre gyakoribb, hogy betonékszert választunk szeretteinknek ajándékba, ami egy rendkívül kedves dolog. A választásnál ugyanakkor érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a megajándékozottnak milyen szokásai vannak az öltözködés és a betonékszer viselés terén. Milyen színeket, formákat szeret és van-e már esetleg kiválasztott kedvenc darabja. Ám még a leg megfontoltabb döntés esetén is lehet, hogy egy színárnyalattal mellé lövünk és nem találjuk el a vágyott betonékszert.  Éppen ezért, ha valaki ajándékba választ tőlünk ékszert, akkor a megajándékozott kérésére két héten belül kicseréljük az ékszert (ha ő visszahozza, vagy eljuttatja hozzánk az eredeti darabot). E mellett pedig, természetesen a betonékszer nyaklánc hosszának méretét is beállítjuk egyedi igények szerint.

Design betonékszer - egyedi nyaklánc rózsaszín betonból ezüst mintával

Az ékszerek HÁTOLDALA

Bár az ékszerek elülső felülete sima és kimunkált, a hátsó, öntött felület bizonyos esetekben lehet durvább is. Éppen ezért az ékszerek hátulját minden esetben alaposan csiszoljuk. Ám, hogy egészen biztosan ne sértse meg viselője bőrét, vagy ruháját, a betonékszerek hátoldalára még egy kiváló tisztíthatóságú textil réteget is ragasztunk.

A BETONÉKSZER TISZTÍTÁSA

A nálunk vásárolt betonékszer tisztítása és ápolása igen egyszerű, nem igényel különösebb képességet. Mivel a tisztítási folyamat nagyon hasonló a beton tárgyak tisztításához, ezért egy kerek összefoglalóban gyűjtöttünk össze minden információt amit egy betonékszer tisztításáról tudnod kell. Arra viszont különösen érdemes odafigyelned, hogy krémes, testápolós vagy olajos kézzel ne fogd meg a nyakláncok felületét.