HEKIGA– beton növénytál pozsgás növényeknek

13 500 Ft

Elfogyott

Elfogyott

HEKIGA– beton növénytál

Késméretű beton növénytál pozsgás növények ültetéséhez.

Ezeket a különleges, kézzel faragott tálakat a szukkulens növények szerelmeseinek készítettük. Belső méretük tökéletesen megfelel a mini cserépben elérhető pozsgás növények térigényének.
Mivel a szukkulens növények kimondottan szárazságkedvelők, a beton egy kiváló alapanyag, arra, hogy otthont adjon kedvenc szukkulenseink számára. Mégpedig azért, mert a beton nedvszívó tulajdonságának köszönhetően a pozsgás növények földjéből felveszi a felesleges nedvességet, így pedig az óvja őket a túlöntözéstől.
A pozsgás növénytál alap formavilágát úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a hygge és japandi lakberendezési stílusok elvárásainak.
A jelszerű, mégis absztrakt faragott mintázat különleges felületet kölcsönöz a tálaknak. Ennek köszönhetően szinte mindig találunk majd rajtuk olyan részletet ami újdonságnak számít, és elidőzhetünk rajta pár percet.

Külső mérete: Ø 17/15,5 cm  Ma 4,6 cm
Belső mérete: Ø13,5 cm  Ma 3,5 cm

Hol és hogyan használjuk a beton növénytálat? 

A szukkulens növények számára tervezett beton növénytál beltéri használatra készült de az alapanyag lehetővé teszi a kültéri használatot is. Fontos azonban, hogy olyan helyre kerüljön kültéren, ahol a növénytál nem áll vízben. Amennyiben ez nem teljesül, a beton tál alján elhelyezett karcolás gátló felület ez esetben károsodhat.
Arról, hogy hogyan változik a beton ültető tál felülete az évek során, és hogyan tudod ápolni beton tárgyaidat ide kattintva olvashatsz.

Beton ültető tál nem csak ültetéshez! Bár eredeti funkcióját tekintve kifejezetten pozsgás növények ültetéséhez terveztük a tálakat, azokat azonban sokan sokféleképpen használják. Ha úgy tetszik tárolhatunk benne előszobai kulcsokat, csomagolt cukorkát, vagy bármilyen csomagolt desszertet, vagy akár a gyerkőcök kavics gyűjteményét is.
Egy pro tipp tőlünk: gyűjts mohát az erdőben, szárítsd ki, tedd az ültető tálba és csepegtess a tetejére illó olajat. Máris kellemes aromákban gazdag illatosítód van.

Az ültetőbe helyezett szukkulensek jelen esetben csak dekorációként szolgálnak, megrendeléskor az ültetők csak magukban érkeznek, pozsgás növények nélkül.

A beton tálat kérheted házhozszállítással, vagy személyesen is átveheted a Ligne Roset Budapest bemutatótermében, ahol vásárlás előtt kézbe is foghatod a beton tálat.