Egy szuper budapesti hétvégi program: kreatív alkotás betonból

Aki budapesti hétvégi programot keres, akadhat számára bőven elég lehetőség, mi most mégis a kreatív alkotás felé terelünk titeket, hogy a hétköznapi digitális pörgésből kiszakadjatok kicsit.

Egy igazán jó hétvégi program: ha magadra és az alkotásra szánod az időt

Hétvégi program gyanánt igazán megérdemled, hogy magaddal is időt tölts. Kiváltképp akkor, ha hétközben csak kapkodod a fejed a teendők közt és feladatokat teljesítesz. A legjobb kikapcsolódás sokszor az, ha a hétvégi program során olyan tevékenységet végzel, ami merőben ellentétes azzal, amit hétközben végzel. Épp ezért, ha a munkád főleg digitális síkon zajlik, és kevés szerep jut benne az alkotás kiélvezésére, akkor érdemes a pihenő napjaidon ebbe az irányba fordulnod.

Digitális detox: kreatív alkotás

Valójában mondhatjuk, hogy minden munka kreatív alkotás, hiszen problémákat oldunk meg, programokat rakunk össze, megoldásokat találunk ki és munkafolyamatokat tervezünk meg nap mint nap. A digitális térben ugyanakkor ezek az alkotói folyamatok és az elért eredmények többnyire megfoghatatlanok. Fizikai világban élünk, és egész egyszerűen ahhoz vagyunk, vagy legalábbis voltunk eddig hozzászokva, hogy a kreatív alkotás az valami egészen kézzelfogható.

Hétvégi program - kreatív alkotás beton workshop-on

Beton, mint a kreatív alkotás eszköze

Ha egy hétvégi kreatív alkotó workshop-ra gondolunk, nem feltétlenül a beton juthat eszünkbe. Pedig kevés annyira megfogható és súlyosan fizikai dolgot tudunk felsorolni, mint a beton. Épp ezért ez egy kiváló alapanyag arra, hogy kreatív alkotó tevékenységként, egy hétvégi program keretében megtapasztaljuk milyen is betonnal dolgozni. Az pedig már bónusz, hogy a betonworkshop-on elkészült kép utána ajándékként, vagy a lakás díszeként szolgálhat.

Beton workshop, mint hétvégi program?

Bármilyen furcsán hangzik ez egy kiváló hétvégi program. Persze nem a kerítést vagy a járdát betonozzuk majd együtt. Az OBAI és az INDRA márkák dizájnerei betonkép készítés közben mutatják be nektek a betonozás rejtelmeit és a zsalukészítés kreatív alkotói technikáit. A kétalkalmas worskhop épp arra jó, hogy gyökerestől kicsavarja a hétköznapi gondolkodást a helyéből, és egy fordított tervezési módot mutasson a budapesti hétvégi program ideje alatt.

Mitől más a kreatív alkotás betonból?

A betonból való kreatív alkotás azért más, mert visszafele tervezünk. Ez annyit tesz, hogy a zsalut (vagyis azt a befoglaló formát, amibe a betont öntjük) egyszerre tervezzük meg a képpel. Ilyenkor fejben fontos, hogy tudjuk mi az, amit majd látni szeretnénk, és ahhoz milyen negatív képet kell kreatívan megalkotnunk. Ez első olvasatra egyszerre hangzik könnyen és nehezen is, de az OBAI és az INDRA márkák tervezői azért dolgoznak párban, hogy a lehető legegyedibb megoldásokban is segítsenek mindenkinek.

Budapesti hétvégi program: beton workshop és kreatív alkotás
Budapesti hétvégi program: beton workshop és kreatív alkotás
Budapesti hétvégi program: beton workshop és kreatív alkotás

Az rendben van, hogy kreatív alkotás meg hétvégi program, de mi az a beton kép?

A beton workshop kreatív alkotói folyamata alatt egy 20x20cm-es maximum 2.5 cm vastag képet fogunk együtt készíteni. Ezt a képet valójában egy kicsit domborműként is felfoghatjuk, hiszen az az izgalmas a betonnal való kreatív alkotásban, hogy kiléphetünk a síkból és pozitív, negatív formák közt ugrálhatunk. A kép bármit ábrázolhat, mindenki saját ízlése szerint készítheti el, amiben maximális segítséget nyújtunk. Alább mutatunk is pár izgalmas példát, amelyek korábbi beton workshop-jainkon készültek.

OBAI Concrete beton workshop - beton kép - absztrakt - város
OBAI Concrete beton workshop - beton kép - mese
OBAI Concrete beton workshop - beton kép - törzsi arc

Kell ehhez a kreatív alkotáshoz kézügyesség?

Persze örülünk, ha a kreatív alkotás közben nem vágod le a kezed – még sosem történt meg -, de valójában semmilyen előképzettség nem kell hozzá. Persze azért van elsősegély dobozunk is 😉. A beton workshop alatt ceruzát és papírt használunk a vázlatok előkészítéséhez, ollót és sniccert pedig a zsalu megalkotásához. A betonkeveréshez végül pedig keverőszárat, de azt egy teljesen ártalmatlan eszköz, imádni fogod!

Hogy néz ki egy hétvégi program Budapesten beton workshop-al?

A hétvégi program formájában megvalósuló beton workshopokat rendszerint szombat délelőtt 10-kor kezdjük, és 15 órakor fejezzük be. Ez az időtartam mindenkinek elég szokott lenni ahhoz, hogy befejezze a kreatív alkotást. Persze ha hamarabb végzel, nem tartunk féken, nyugodtan elindulhatsz utadon. Ezen az első hétvégi programon megtanítunk a beton keverés alapjaira, megtervezzük együtt a beton képet és elkészítjük a hozzá megfelelő zsalut is, majd beöntjük a betont. A betonnak kell 2-3 nap, hogy megszilárduljon, ezért egy második alkalomra is szükség van, amikor is kibontjuk a betonból készült képet. Ezt a második alkalmat már nem szorítjuk bele egy hétvégi programba, mindenkivel egyénileg egyeztetjük, hiszen lehet, hogy kényelmesebb egy hétköznap este a kép kibontásához. Ez a második alkalom 1,5-2 órát vesz igénybe.

Milyen anyagokat használunk a kreatív alkotás során?

A kreatív alkotás során a zsalu elkészítéséhez szinte bármilyen izgalmas felületű, rugalmas anyagot használhatunk. Ha van otthon érdekes csomagolóanyag, vagy a Kroton épp ledobta a levelét, nyugodtan hozd magaddal őket. A beton workshop-ra persze mi is készülünk rengetek különleges felületű anyaggal így, ha nincs otthon olyan, amit ki szeretnél próbálni semmi gond, mi segítünk.

Milyen eszközökre van szükség a beton workshop-on a kreatív alkotáshoz?

A kreatív alkotás során felhasznált eszközök miatt sem kell aggódnod, hiszen a workshop keretében mindent biztosítunk számodra, a zsalu anyagtól a betonon át, a kézi szerszámokik. Mi több, a kép kibontásához olyan fogászati eszközöket is használunk, amiket eddig egészen biztosan nem volt lehetőséged eddig kipróbálni!

Hány ember vesz részt egyszerre egy workshop-on?

A kreatív workshopokat egyszerre kevés résztvevőnek hirdetjük meg, hogy mindenkire a megfelelő időt szánhassuk. Ez általában 6 főt jelent egy alkalommal. Ha nagyobb társaság szeretne hozzánk érkezni, akkor azt egyéni bejelentkezés alapján, külön programmal kezeljük. A nagy csoportos, vagy csapat építő workshop-okról érdeklődjetek elérhetőségeink egyikén itt.

Karácsonyi meglepetésélmény egy hétvégi program keretében? 

Még szép! Egy hétvégi program is hozhat olyan élményeket, mint a karácsonyi ajándék kibontása! Mivel minden betonkép más és más, illetve minden felhasznált anyagtól mást várhatunk, ezért minden kép kibontása felér egy karácsonyi meglepetés erejével! Sosem tudhatjuk 100% pontossággal milyen is lesz a kész kép, csak számíthatunk valamire, ami egy elképesztően izgalmas, várakozással teli élményt hordoz magában.

Ha kedvet kaptál jelentkezz beton workshopjaink egyikére és alkoss velünk együtt!