Design Hét Budapest 2019

Lebegés kiállítás a Design Hét programsorozat keretében. A helyzetben adott volt egy keramikus, egy formatervező, egy látvány- és egy jelmeztervező, akik egymástól merőben eltérő megközelítéssel alkotnak. Közös kiállításunkon, a lebegés témakörét dolgoztuk fel, egy kötetlen beszélgetés keretében pedig azt jártuk körbe, ki hogyan éli meg a flow-t a művészetében és azon kívül.

Kiállítók: Indra concrete, OBAI concrete Kalácska Gábor, Márta Barbara

 

„Lebegő Városok” – Mázsi Boglárka OBAI concrete

Az OBAI concrete brand-ből kissé kilépve, a „Lebegő Városok” beton-papír kisplasztikák az emlékezés folyamatának törékenységét és egyediségét hivatottak bemutatni. Az ebben a formában sehol sem létező mégis mindenhol jelen levő városi struktúra és a sematizált lakóházak összessége, az összképében hibásan előhívott, mégis részleteiben tökéletesen a valóságnak megfelelő emlékeket idézi meg. Ez egy hosszú évek óta, folyamatosan feldolgozott gondolatkör, amelynek korábbi fázisai a hidegtű technikával készült város-emlék kép nyomatok.

 

“Alternatív naprendszer” – Erdélyi Blanka INDRA concrete

“Mi jelent a lebegés? egy fizikai fogalom vagy egy érzés? Számos kérdés juthat az eszünkbe. Ha kilépsz a megszokott teredből, ugorhatsz egy hatalmasat is. Ha már az űrben vagy, bepillantást nyersz a naprendszerbe, amit a Lebegés című kiállítás alkalmára hoztam létre. Ebben a naprendszerben 11 képzeletbeli bolygó került bemutatásra. Mint ahogy más rendszerben, itt sincs két egyforma bolygó. Hasonlóak ugyan, de mindegyik máshogy alakult ki, más állapotban van, más történetet hordoz.”

Erdélyi Blanka

 

Installáció – Kalácska Gábor, Márta Barbara

A fiatal látvány- és egy jelmeztervező páros hétköznapokat bemutató installációjával abba engedett bepillantást, hogyan is dolgoznak ők, mit is jelent számukra az alkotás flow-ja egy egy munkájukban.