POTTO – ültető tál pozsgás növényeknek

13 500 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Engedélyezett utánrendelésre

POTTO – beton ültető tál

Kisméretű beton ültető tál pozsgás növények ültetéséhez.

Ezeket a különleges, kézzel faragott tálakat a szukkulens növények szerelmeseinek készítettük. Belső méretük tökéletesen megfelel a mini cserépben elérhető pozsgás növények térigényének.
Mivel a szukkulens növények kimondottan szárazságkedvelők, a beton egy kiváló alapanyag, arra, hogy otthont adjon kedvenc szukkulenseink számára. Mégpedig azért, mert a beton nedvszívó tulajdonságának köszönhetően a pozsgás növények földjéből felveszi a felesleges nedvességet, így pedig az óvja őket a túlöntözéstől.
A pozsgás ültető tál alap formavilágát úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a hygge és japandi lakberendezési stílusok elvárásainak. Mégis ennek ellenére hordoz magában különlegességet. Ezt a rendhagyó formai elemet, amelyet kézzel faragtunk a tál felületére, nem máshonnan kölcsönöztük, mint a brutalista építészet kelléktárából. A pozsgás tál oldalán részben végig futó, szalag szerű, térbeli minta a különböző fény-árnyék hatásoknak köszönhetően optikailag folyamatosan átalakul és változik.

Külső mérete: Ø 17/15,5 cm  Ma 4,6 cm
Belső mérete: Ø13,5 cm  Ma 3,5 cm

Szín: világos szürke

Hol és hogyan használjuk a beton tálat?

A szukkulens növények számára tervezett beton tál beltéri használatra készült de az alapanyag lehetővé teszi a kültéri használatot is. Fontos azonban, hogy olyan helyre kerüljön kültéren, ahol az ültető tál nem áll vízben. Amennyiben ez nem teljesül, a beton tál alján elhelyezett karcolás gátló felület ez esetben károsodhat.
Arról, hogy hogyan változik a beton ültető tál felülete az évek során, és hogyan tudod ápolni beton tárgyaidat ide kattintva olvashatsz.

Beton ültető tál nem csak ültetéshez! Bár eredeti funkcióját tekintve kifejezetten pozsgás növények ültetéséhez terveztük a tálakat, azokat azonban sokan sokféleképpen használják. Ha úgy tetszik tárolhatunk benne előszobai kulcsokat, csomagolt cukorkát, vagy bármilyen csomagolt desszertet, vagy akár a gyerkőcök kavics gyűjteményét is.
Egy pro tipp tőlünk: gyűjts mohát az erdőben, szárítsd ki, tedd az ültető tálba és csepegtess a tetejére illó olajat. Máris kellemes aromákban gazdag illatosítód van.

A beton tálat kérheted házhozszállítással, vagy személyesen is átveheted a Ligne Roset Budapest bemutatótermében, ahol vásárlás előtt kézbe is foghatod a beton tálat