Őszi lakásdekoráció a tökön túl

Őszi lakásdekoráció a tökön túl

Ha az őszi lakásdekoráció kerül szóba, akkor az utóbbi időben mindenkinek a Haloween tök és a különböző dísztökök tömkelege jut eszébe. Nincs is baj ezekkel, de minden bizonnyal sokan vagyunk úgy, hogy valami mást is kipróbálnánk; tököt pedig legfeljebb Pierre Paulin PUMPKIN foteljének formájában látnánk otthon szívesen. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány kevésbé tökös, ám annál szebb őszi lakásdekorációs ötletet nektek.

Színek az őszi lakásdekoráció terén

Ősszel talán a legszínesebb a természet, ami magától érthető módon megjelenik az őszi lakásdekoráció elemeiben is. De miért is legyen bent minden színes, ha kint is az? Nos, az őszi színek megjelenítése talán azok számára a legfontosabb, akik a belvárosban laknak. Különös-képpen pedig azoknak, akiknek viszonylag kevés rálátásuk van a növényekkel gazdagon tarkított területekre. Hiszen távol a természettől, egy színekben gazdag őszi lakásdekoráció, a belső terekben is felkészít minket az elkövetkezendő hideg, sötét téli időszak eljövetelére. Éppen ezért, hogy a meleg, élettel teli időszakra emlékeztessük magunkat a ködös, sötét reggeleken is, érdemes az őszi lakásdekoráció kialakításakor a vöröslő, élénk sárga és narancssárga színeket előtérbe helyeznünk.

Őszi száraz termések HORU ültető tálban

HORU – beton tál

Hogyan érezzük majd melegebbnek otthonunkat egy jól komponált őszi lakásdekoráció segítségével?

Ha az őszi lakásdekoráció kialakításakor olyan meleg színekkel vesszük körül magunkat mint a vörös, a napsárga és a narancssárga, hőérzetünk akár egy-két fokkal is magasabb lehet, mintha csak hideg színek lennének körülöttünk. Ezért a meleg, vitális színekből összeállított őszi lakásdekorációs kompozíciók, segíthetnek a hideg időszakra való átállásban.

természetesen a természetből

Bár banálisan hangozhat, hogy a legszebb őszi lakásdekorációs elemeket a körülöttünk lévő természetből vehetjük, mégis nagyon igaz a mondás. Fontos azonban, hogy bármennyire is kecsegtető a halmozás, az őszi lakásdekorációt és a száraz növények gyűjtését nem kell túlzásba vinni. Elég ha a nappaliban a dohányzóasztalon, vagy az étkező asztalán készítetek egy központi kompozíciót, amivel a nap folyamán többször találkoztok.

Termések mint őszi lakásdekoráció

A bugás csörgőfa és a juhar termése ilyenkor vált zöldből rozsdabarnává, majd erősen barnássá, ami kiváló őszi lakásdekoráció lehet egy-egy tálba helyezve. Továbbá sok egyszerű utcai díszcserje is ilyenkor ontja narancssárga és piros bogyós termését, amelyeket kicsit szárítva kiválóan tudtok párosítani a csörgőfa termésével. Ugyanakkor ha kisgyerekeitek is vannak, akkor ezeket a terméseket érdemes csipkebogyóval kiváltani.

Fűfélék mint őszi lakásdekoráció

A legtöbb pampafű, és sás-féle virága is szedhető ilyenkor (kivétel a védett fajták) ezért bátran használhatjuk ezeket is otthonunkban mint őszi lakásdekoráció. Kiválóan mutatnak nagy-méretű, átlátszó üveg vázákban.
Tipp: a fűfélék virágait fújd le hajlakkal, hogy a magok ne peregjenek ki belőlük.

a Kontrasztok és ellentétes anyaghasználat

Ha az őszi lakásdekoráció kompozíciójában ellentétes, kontrasztos anyagokat használunk intenzívebb összhatást érhetünk el. A természetben gyűjtött termések, virágok, levelek vitális színét kiemelik a hideg felületek és színek. Éppen ezért egy átlátszó, vagy hideg árnyalatú üveg váza vagy beton tál, szinte koronaként fonja körbe a bele helyezett terméseket. Kollekciónkból mind a nagy-méretű HORU mind a kisebb beton táljaink kiválóan alkalmasak lehetnek arra, hogy őszi lakásdekoráció kialakításához használjátok őket.

Beton tálak egymáson, bennük száraz őszi növények - őszi lakásdekoráció

POTTO és KONEKO beton tálak

Őszi lakáskiegészítők - téglavörös mécsestartók 3 méretben

THE BRUTALIST beton mécsestartók

Őszi lakásdekoráció a növényeken túl, design tárgyakkal és textilekkel

Valljuk be őszintén, vannak köztünk jó páran akik design érzékenyek de az eklektika és az őszi termések világa mégsem az övék. Még akkor sem ha őszi lakásdekorációról van szó. Számukra kifejezetten ajánljuk a különleges, meleg színekben készült lakástextilek választását. Legyen szó egy-egy díszpárnáról, vagy kellemes puha takaróról, az őszies élettel teli színek ugyanúgy elhozzák majd a melegséggel telt hangulatot, mint a természetes dekorációs elemek. Ráadásul ezek a textilek a nyári időszakban könnyen eltehetők, évről-évre újra elővehetők. Ezáltal mindig úgy érezhetjük majd, mintha csak frissen vásároltuk volna a darabokat.

Vándor Stúdió – narancs gyapjú pléd

Őszi lakásdekoráció és életérzés egyben: ülj ki a teraszra egy teával, már mondjuk is mitől nem fogsz fázni!

Nem, most nem a rum-puncsra és a grogra gondoltunk, hanem a Vándor Studió fantasztikus színekben pompázó gyapjú takaróira. Ezek a valódi, 100%-ban európai gyapjúból készült plédek pontosan azért készülnek, hogy az őszi-téli hónapokban beléjük burkolózva is nyugodtan kint ülhessünk a teraszon, vagy a kerthelyiségekben. A klasszikus gyapjúszövő gépeken, kézzel csavart rojtokkal készülő takarók olyannyira melegek, hogy még a téli hónapokban is nyugodtan kiülhetünk egy forró ital mellé beszélgetni, akkor sem fogunk bennük fázni! A Vándor Stúdió lakástextileit ide kattintva fedezheted fel.

Vándor Stúdió – meleg, solar sárga gyapjú pléd

Vándor Stúdió – kétoldalas gyapjú pléd 

Fények az őszi lakásdekorációban

Végül pedig, a színek és a melengető szőttesek mellett, érdemes még a hangulat fényekkel is terveznünk ha őszi lakásdekorációról van szó. A sok apró, nem túl erős fény különösen meghitt hangulatot tud teremteni. Persze nem csak a fényerő számít. Minél melegebb a fény színhőmérséklete, annál otthonosabb, melegebb hangulatot áraszt magából, hiszen a délutáni, lenyugvó nap meleg fényére emlékeztet minket. Ha nem akarunk ezért extra lámpákat beszerezni, a hatást gyertyákkal és mécsesekkel is elérhetjük. Ezért az őszi lakásdekoráció szezonjára és a meleg hangulat megteremtésére mi is készültünk, mécsestartóinkból most sötét piros variáció is elérhető a Ligne Roset Budapest bemutatótermében.

téglavörös és szürke beton mécsestartók - őszi lakásdekoráció

THE BRUTALIST mécsestartók