OLINE BETON ÉS FA NYAKLÁNCOK  

Az OLINE beton és fa párosításából készült nyaklánckollekció új anyaghasználatot és formavilágot hozott beton tárgyaink közegébe. A falapocskák rendezett egymásra helyezése, és beton elemekkel való kiegészítésének következtében, az egyes nyakláncok úgy épülnek fel, mint egy konstruktivista alkotás térbeli megelevenedése. Persze nem véletlenül. Ezeket a formákat mindenkinek ajánljuk, akinek ruhatára az egyszerű darabokra épül, de azokat változatosan szeretné feldobni, különleges divatkiegészítőkkel.

LIMITÁLT DARABSZÁM

Amilyen szabadon és játékosan az OLINE nyaklánckollekció megszületett, úgy vannak megszámlálva órái is. Pontosabban az elkészült medálok hosszú éveken át fognak örömöt csempészni tulajdonosaik mindennapjaiba, a kollekció darabszáma ugyanakkor erősen limitált. Mivel a medálok az első pillanattól fogva egy másik művészeti produktum darabjaiból születtek meg, amint az elkészül, úgy zárul le az OLINE darabok készítése is. Az alapelemeket nem gyártjuk le és nem készítünk több OLINE nyakláncot.

UPCYCLED DIVATKIEGÉSZÍTŐK

Mégis, hogyan született meg az OLINE kollekció és mi is az az upcycling? Ebben az esetben a kifejezés a már nem hasznos, de jó minőségű dolgok kreatív átalakítását és újra felhasználását takarja. Az upcycling jelen esetben úgy alakult ki, hogy Márta Barbara és Kalácska Gábor látvány- és jelmez-tervezők épp egy múzeum installációján dolgoztak. Az általuk készített makettek, lézer-vágott elemei közül legjobb szándékuk ellenére is jó pár leeső darab halmozódott fel, amivel ők nem tudtak mit kezdeni, számunkra ezek a darabok viszont kincset értek. A fa elemekre azonnal lecsaptunk és a tervezési szakasz után egy teljesen új termékcsaládként születtek újra az upcycling jegyében.

FENNTARTHATÓ DIVAT

Bár a divatkiegészítők csupán apró elemeinek tűnhetnek mindennapi szettünknek, mi mégis nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egyre több alkalommal alkothatunk olyan tárgyakat, amelyek a fenntartható divat jegyében készülnek. Fontos, hogy munkánk során a legapróbb leeső darabokat is felhasználjuk, vagy egy új projekt keretében gondoljuk újra.

KONSTRUKTIVIZMUS / INSPIRÁCIÓ

Az OLINE beton és fa nyakláncokat a konstruktivista művészet formavilága inspirálta, de tetten érhetők benne a Bauhaus mozgalom grafikai világára jellemző részletek is. Sőt az sem téved, aki konkrétan Moholy Nagy László vagy El Lissitzky festményeinek egy-egy részletét látja meg a nyakláncokban, hiszen az alapformák, amelyekből a medálok építkeznek ezen stílusok és alkotók sajátjai, mi pedig nagy tisztelői vagyunk a korszaknak és az alkotóknak.

EGYEDI / JÁTÉKOS

Ahogy azt már tőlünk megszokhattátok, az OLINE divatkiegészítők minden egyes darabja egyedi, a szigorú vonalvezetés ellenére mégis játékos formavilágot tükröz. Ezt a színekkel sok esetben még jobban ki is emeljük. Nincs két egyforma elem a nyakláncokban, ahogy két egyforma medál sincs, a rendelkezésre álló alapanyagoknak köszönhetően.

NYAKLÁNC SZÍNEK / FORMÁK

Az OLINE nyaklánckollekció egy része a finom pasztellszínek harmonikus összhatásából áll össze. Másik részére ugyanakkor kimondottan az erős kontrasztok és domináns színek jellemzőek, amelyekkel külön ráerősítünk a konstruktivista inspiráció stílusjegyeire. Annak érdekében, hogy ez a karakteres formavilág kellő figyelmet kapjon, az egyes medálokat átlátszó szilikon zsinórra tesszük, ami nem vonja el a figyelmet a nyakláncról.

FA ÉS BETON NYAKLÁNC / MÉRETEK ÉS SÚLY

A fa és beton nyakláncok nagy előnye, hogy különösen könnyűek, jelenlétük szinte észrevehetetlen, kényelmes viselet. A medálok hátsó felét nem kezeljük lakkal, vagy festékkel, hogy érintésük még természetesebb legyen.
Méretük azonban teljesen változó, az egészen apró daraboktól, a kifejezetten nagy medálokig készültek variánsok, így minden esetben javasoljuk a kiválasztott darab méretének ellenőrzését vásárlás előtt.