OLINE EGYEDI ÉKSZER BETONBÓL ÉS FÁBÓL

Az OLINE beton és fa párosításából készült egyedi ékszer kollekció új anyaghasználatot és formavilágot hozott beton design tárgyaink közegébe. A falapocskák rendezett egymásra helyezése, és beton elemekkel való kiegészítésének következtében, az egyedi ékszerek úgy épülnek fel, mint egy konstruktivista alkotás térbeli megelevenedése. Persze nem véletlenül, hiszen a képzőművészet ezen irányzata egyértelmű inspirációként szolgált az egyedi beton ékszer kollekció megalkotásakor. Ezeket a formákat mindenkinek ajánljuk, akinek ruhatára az egyszerű szabású, jellemzően minta nélküli, modern darabokra épül. Az OLINE egyedi ékszerekkel könnyen feldobhatunk minden szettet, a sikerünk pedig garantált lesz, bármilyen eseményen is vegyünk részt!

Rózsaszín-fehér egyedi design beton ékszer -OLINE

KONSTRUKTIVIZMUS / INSPIRÁCIÓ

Az OLINE egyedi beton és fa ékszereket a konstruktivista művészet formavilága inspirálta, de tetten érhetők benne a Bauhaus mozgalom grafikai világára jellemző részletek is. Sőt az sem téved, aki konkrétan Moholy Nagy László vagy El Lissitzky festményeinek egy-egy részletét látja meg a nyakláncokban, hiszen az alapformák, amelyekből a medálok építkeznek ezen stílusok és alkotók sajátjai, mi pedig nagy tisztelői vagyunk a korszaknak és az alkotóknak.
A színes, markáns formavilágú, egyedi ékszerek karakteres megjelenésüknek köszönhetően kiemelik viselőjüket. Ugyanakkor méretüknek és hétköznapi anyaghasználatuknak köszönhetően viselésük nem korlátozódik különleges alkalmakra.

OLINE-egyedi-beton-deisgn-ékszer-fehér-fekete-rózsaszín

EGYEDI BETON ÉKSZEREK / UPCYCLED MŰVÉSZET

Mégis, hogyan született meg az OLINE egyedi beton ékszer kollekció és mi is az az upcycling? Általánosságban a kifejezés a már nem hasznos, de jó minőségű dolgok kreatív átalakítását és újra felhasználását takarja. Az upcycling jelen esetben úgy alakult ki, hogy Márta Barbara és Kalácska Gábor látvány- és jelmez-tervezők épp egy múzeum installációján dolgoztak. Az általuk készített makettek, lézervágott elemei közül legjobb szándékuk ellenére is jó pár leeső darab halmozódott fel, amivel ők nem tudtak mit kezdeni, számunkra ezek a darabok viszont kincsként tűntek fel. A fa elemekre azonnal lecsaptunk és a tervezési szakasz után egy teljesen új, egyedi beton ékszer kollekcióként születtek újra az upcycling jegyében.

FENNTARTHATÓ DIVAT / EGYEDI ÉKSZER

Bár a divatkiegészítők és egyedi ékszerek csupán apró elemeinek tűnhetnek mindennapi szettünknek, mi mégis nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egyre több alakalommal alkothatunk olyan tárgyakat, amelyek a fenntartható divat jegyében készülnek. Fontos, hogy munkánk során a legapróbb leeső darabokat is felhasználjuk, vagy egy új projekt keretében gondoljuk újra.

Egyedi design ékszer rózsaszín-fekete

LIMITÁLT KOLLEKCIÓ / EGYEDI DESIGN ÉKSZER

Amilyen szabadon és játékosan az OLINE egyedi design ékszer kollekció megszületett, úgy vannak megszámlálva órái is. Pontosabban az elkészült ékszerek hosszú éveken át fognak örömöt csempészni tulajdonosaik mindennapjaiba, a kollekció darabszáma ugyanakkor erősen limitált. Mivel a medálok az első pillanattól fogva egy másik művészeti produktum darabjaiból születtek meg, amint az elkészül és a forrást felhasználtuk, úgy zárul le az OLIN darabok készítése is. Az alapelemeket nem gyártjuk le és nem készítünk több OLINE ékszert. Ennek következtében minden egyesdarab felértékelődik, pótolhatatlanná válik. Energiáinkat pedig egy új design ékszer kollekció megalkotásába fektetjük, amely azonban már más formai alapokon nyugszik majd.

Egyedi design ékszer - natúr fa és fekete fa

JÁTÉKOS / EGYEDI DESIGN ÉKSZER

Ahogy azt már tőlünk megszokhattátok, az OLINE design ékszerek minden egyes darabja egyedi, a szigorú vonalvezetés ellenére mégis játékos formavilágot tükröz. Ezt a színekkel sok esetben még jobban ki is emeljük. Persze a visszafogott, elegáns egyedi design ékszerekre is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy adott esetben egy-egy komolyabb szettel is párosíthatók legyenek. Az, hogy a teljes kép mennyire lesz játékos és merész, jelentősen befolyásolja az ékszerekkel együtt viselt ruhadarab színe és kivágása is. Ezért amikor egyedi design ékszert választunk, a darabot érdemes arcformánkon túl, a párosítani kívánt öltözékek szabásával is egyezteti. Formailag fontos, hogy inkább kivágott, vagy zártabb ruhadarabokat hordunk-e.

Egyedi beton design ékszer fekete-fehér kivitelben

ÉKSZER SZÍNEK / FORMÁK

Az OLINE ékszer kollekció egy részére jellemzőek a finom pasztellszínek, és a harmonikus összhatások. Másik részére ugyanakkor kimondottan az erős kontrasztok és domináns színek jellemzőek, amelyekkel külön ráerősítünk a konstruktivista inspiráció stílusjegyeire. Annak érdekében, hogy ez a karakteres formavilág kellő figyelmet kapjon, az egyes medálokat átlátszó szilikon zsinórra tesszük, ami nem vonja el a figyelmet az ékszer központi eleméről.

FA ÉS BETON ÉKSZER / MÉRETEK ÉS SÚLY

A fa és beton ékszer nagy előnye, hogy különösen könnyű, jelenléte szinte észrevehetetlen, kényelmes viselet. Felületkezelésként környezetbarát, magas pigment tartalmú festéket használunk, amelyet jellemzően méhviasszal, vagy vizes bázisú, szintén környezetbarát, természetes lakkal kezelünk. Az egyes ékszerek mérete teljesen változó, az egészen apró daraboktól, a kifejezetten nagy medálokig készültek variánsok, így minden esetben javasoljuk a kiválasztott darab méretének ellenőrzését vásárlás előtt.

Egyedi beton design ékszer - fekete-fehér színben

 HOGYAN VÁLASSZ EGYEDI DESIGN ÉKSZERT

Amikor egyedi design ékszer választását tervezed, érdemes végig venni néhány szempontot vásárlás előtt. Az első és legfontosabb, hogy ne válassz semmit hirtelen felindulásból, vagy önvigasztálasból, egy rossz nap után. Az ilyen élményből választott ruhák és ékszerek sosem lesznek hosszan tartó elemei kelléktáradnak. A második szempont, hogy tudd milyen ruhához keresel ékszert. Ilyenkor érdemes mind a színt, nyakkivágást, anyagot és az évszakot is figyelembe venni. Például egy könnyed design nyakláncot válassz egy laza, kivágott nyári öltözethez, egy súlyosabb brosst pedig egy vastagabb anyagból készült télies ruhához, vagy zakóhoz. Harmadjára pedig, ismerd az arcformád, alkatod és színeidet! Ehhez érdemes egy alkatelemzéssel egybekötött színtanácsadáson egyszer részt venned, és ezt követned.
Az OLINE egyedi ékszereket személyesen a Ligne Roset Budapest bemutatótermében fel is próbálhatod! 

OLINE egyedi design ékszer

DESIGN ÉKSZER EGYEDI IGÉNYEKRE

Amikor design ékszert választasz kész darabjaink közül, akkor is van még lehetőségünk arra, hogy azt a személyes preferenciáidra szabjuk. A nyakláncok esetében a lánc hosszát magasságodnak, alkatodnak megfelelően készítjük el, állítjuk be vásárlás után. Sőt, ha a lánc vagy a kapocs alapanyagán szeretnél változtatni – például fém allergiád van, nem szimpatikus a szilikon anyaga – arra is van lehetőség. Miután megvan a kiválasztott design ékszer, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi elkészítjük számodra a tökéletesen hozzád passzoló darabot!
Ha pedig egészen különleges darabra vágysz, vagy egy személyre szóló design ékszert szeretnél készíttetni, arra is van lehetőség. Ebben az esetben érdemes magadban megfogalmazni mire vágysz, illetve, jó ha tisztában vagy a megajándékozni kívánt személy öltözködési szokásaival is.